Robin

Robin, een 21-jarige student Technische Bedrijfskunde met een specialisatie in Bedrijfsmanagement MKB, besloot zijn afstudeerstage te volbrengen bij Brans Metaalbewerking. Dit bedrijf, gevestigd in Bergeijk, bood hem een uitdagende opdracht die zowel zijn interesse als zijn vaardigheden perfect aansloot.

Voor zijn afstudeeropdracht kreeg Robin de taak om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Het doel van dit onderzoek was om Brans inzicht te geven in de markt voor Grade-2 producten, een reinheidseis vanuit ASML, en om te bepalen of het voor het bedrijf aantrekkelijk zou zijn om deze markt te betreden. Robin’s onderzoek richtte zich niet alleen op de marktkansen, maar ook op de financiële haalbaarheid om aan de strenge Grade-2 eisen te voldoen. Daarnaast onderzocht hij welke maatregelen Brans zou moeten nemen om deze hoge normen te behalen. Een ander belangrijk aspect van zijn onderzoek was het in kaart brengen van de bereidheid van medewerkers om veranderingen te accepteren, wat essentieel is voor het succes van een eventuele koerswijziging binnen het bedrijf.

De keuze om zijn stage bij Brans te doen, was voor Robin een logische stap. Hij had voor het eerst kennisgemaakt met het bedrijf tijdens de Meet and Match beurs van Fontys, waar hij meteen een goede klik had met Harm, een recent afgestudeerde medewerker van Brans. Deze klik gaf Robin het vertrouwen dat hij de juiste begeleiding zou krijgen tijdens zijn stageproces, en de diversiteit van de opdracht—waarbij hij zowel intern als extern onderzoek kon doen—sprak hem enorm aan.

Robin kijkt met veel tevredenheid terug op zijn stageperiode bij Brans. Hij voelde zich geen stagiair, maar echt onderdeel van het team. “De sfeer bij Brans is geweldig; de lijnen zijn kort en iedereen is bereid om je te helpen,” vertelt Robin. Deze collegiale en ondersteunende werkomgeving maakte zijn stage tot een zeer waardevolle ervaring.

Als afsluiting van deze succesvolle stageperiode besloten Robin en zijn stagebegeleider, Harm het behaalde resultaat te vieren met een heerlijke lunch. Het was een mooi moment om terug te blikken op het harde werk en de prestaties die Robin tijdens zijn stage heeft geleverd.

Aan medestudenten die op zoek zijn naar een stageplek, zou Robin Brans Metaalbewerking dan ook zonder twijfel aanbevelen. “Het bedrijf staat open voor studenten en toont oprechte interesse in jou als persoon en in jouw onderzoek. Als je de kans krijgt om bij Brans stage te lopen, moet je die zeker grijpen,” aldus Robin.

Robin’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe een stage bij Brans Metaalbewerking niet alleen een verrijking kan zijn voor je opleiding, maar ook een plek kan zijn waar je je echt thuis voelt en waar je professioneel kunt groeien.

KOM JIJ OOK STAGE LOPEN BIJ ONS BEDRIJF?

Jouw stage, jouw kansen: Ontdek de mogelijkheden bij Brans

Een stage bij Brans Metaalbewerking biedt je meer dan alleen werkervaring. Of je nu op zoek bent naar een springplank naar een vaste baan of gewoon wilt ontdekken of de metaalbewerking iets voor jou is, wij bieden de ruimte en begeleiding die je nodig hebt.

Je draait volledig mee in ons team en krijgt de kans om alle aspecten van het vak te verkennen. Of je nu verder wilt groeien binnen Brans of je horizon wilt verbreden, jouw stage opent de deur naar diverse mogelijkheden.